Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Testare Teoretica Arbitri Asistenti/Nr.1 - Liga 2, Cheile Gradistei Fundata, 24-26.07.2017


1. Conform Legilor jocului, în cazul in care unul dintre portari foloseste şapca, aceasta trebuie sa îndeplinească următoarele condiţii:

A. sa fie de culoare neagra.

B. Sa fie de aceeaşi culoare ca tricoul.

C. Sa fie de culoare neagra sau de aceeaşi culoare ca tricoul.

D. Niciun răspuns nu este corect.

2. Una dintre echipe face o înlocuire in pauza dintre reprize, fara a informa arbitrul. Ce decizie ia arbitrul daca constata acest lucru in timpul reprizei a doua?

A. Avertizeaza înlocuitorul si ii permite sa continue jocul.

B. Avertizeaza înlocuitorul si jucătorul inlocuit; ii permite înlocuitorului sa continue jocul.

C. Permite înlocuitorului sa continue jocul; nu acorda nici o sancţiune disciplinara, comunica incidentul autoritatilor competente.

 D. Permite înlocuitorului sa continue jocul; avertizeaza jucătorul inlocuit; comunica incidentul autoritatilor competente.

3. Se executa o minge de arbitru de la marginea suprafeţei de pedeapsa. Imediat ce mingea atinge pamantul, atacantul o preia, dribleaza un adversar, dupa care suteaza la poarta. Mingea loveşte arbitrul, derutand portarul, si intra direct in poarta. Care este decizia arbitrului?

 A. Gol valabil.

B. Lovitura de la poarta.

C. Repeta mingea de arbitru, pe acelaşi loc ca inainte.

D. Minge de arbitru de pe linia suprafeţei de poarta paralela cu linia porţii.

4. In timp ce mingea este in joc la centrul terenului, doi adversari se iau la bataie in suprafaţa de pedeapsa. Nici unul dintre arbitri nu a văzut cine a lovit primul. Cum va proceda arbitrul?

A. Daca nu este cazul aplicaţii uvantajului, opreste jocul; avertizeaza jucătorii vinovaţi; reia jocul cu o minge de arbitru, de pe locul in care se afla mingea in momentul opririi jocului;

B. Opreşte jocul; elimina jucătorii vinovati, pentru comportare violenta; reia jocul cu o minge de arbitru, de pe locul in care se afla mingea in momentul opririi jocului, cu excepţia situatiei speciale de la Legea 8;

C. Opreste jocul; elimina jucătorii vinovaţi, pentru comportare violenta; reia jocul cu o minge de arbitru, de pe locul in care se afla mingea in momentul opririi jocului:

D. Lasa jocul sa continue: elimina jucătorii vinovaţi,la prima intrerupere a jocului.

5. Un jucător trebuie avertizat daca, dupa inscrierea unui gol...

A. Foloseste cuvinte ofensatoare la adresa adversarilor.

B. Face gesturi provocatoare.

C. Isi ridica tricoul.

D. Toate răspunsurile sunt corecte.

6. Executantul unei lovituri de pedeapsa trimite mingea direct intr-un stâlp al portii, de unde revine la el. Încercând sa o opreasca. acesta o atinge cu mana, care era departata de corp. Cum trebuie sa procedeze arbitrul?

A. Opreşte jocul; avertizeaza jucătorul vinovat pentru comportare nesportiva; reia jocul cu LLD in favoarea echipei adverse, de pe locul in care a fost comisa greşeala (vezi Legea 13).

B. Opreşte jocul: avertizeaza jucătorul vinovat pentru comportare nesportiva; reia jocul cu LLI in favoarea echipei adverse, de pe locul in care a fost comisa greşeala (vezi Legea 13).

C. Opreşte jocul; acorda LLD echipei adverse, de pe locul in care a fost comisa greşeala (vezi Legea 13). D. Opreşte jocul: acorda LLI echipei adverse, de pe locul in care a fost comisa greşeala (vezi Legea 13).

7. Cate mingi suplimentare trebuie sa amplaseze echipa gazda in jurul terenului de joc. conform Legii 2?

A. Doua.

B. Trei.

C. Sase.

D. Niciun răspuns nu este corect

8. In minutul 87 al unui joc, rezultatul este 1-0 in favoarea echipei B, moment in care aceasta beneficiaza de o aruncare de la margine. Dupa ce s-a pregătit sa efectueze aruncarea, jucătorul lasa mingea unui coechipier, aflat langa linia de margine, la o distanta de 10-12 m de locul execuţiei, pentru a efectua el aruncarea. Cum va proceda arbitrul?

A. Jocul poate sa fie reluat; este o acţiune permisa care poate tine de sarcinile de joc; arbitrul trebuie sa adauge timpul pierdut la terminarea jocului;

B. Permite repunerea mingii in joc de către noul executant, dupa ce l-a sancţionat cu avertisment; adauga timpul pierdut la timpul regulamentar de joc;

C. Arbitrul il va avertiza pe primul jucător pentru intarzierea reluării jocului; dispune reluarea cat mai rapida a jocului; va recupera timpul pierdut la sfarsitul partidei;

D. Arbitrul ii va avertiza pe ambii jucători pentru acţiunea care are ca scop intarzierca reluării jocului; dispune reluarea cat mai rapida a jocului; adauga timpul pierdut la timpul regulamentar de joc la sfarsitul partidei.

9. Un portar aflat in propria suprafaţa de pedeapsa va fi sancţionat cu o lovitura libera indirecta atunci cand: A. Tine mingea in mâini mai multe secunde inainte de a-i da drumul.

B. Atinge din nou mingea cu mâinile dupa ce i-a dat drumul, fara ca aceasta sa fi fost atinsa inainte de un alt jucător.

C. Atinge mingea cu mâinile dupa ce o primeşte direct dintr-o amneare de la margine.

D. Toate răspunsurile de mai sus sunt corecte.

10. Jucătorii au dreptul la o pauza intre cele doua reprize ale meciului. Ce prevăd insa Legile Jocului cu privire la pauza dintre reprizele de prelungiri?

A. Nu este permisa.

B. Este permisa o pauza de maxim 5 minute in timpul careia jucătorii se pot hidrata.

 C. Este permisa o scurta pauza in timpul careia jucătorii se pot hidrata.

D. Pauza nu trebuie sa dcpascasca 15 minute.

11. Se executa o lovitura de pedeapsa. Cand trebuie sa semnalizeze arbitrul asistent?

A. Atunci cand portarul paraseste linia de poarta.

B. Daca mingea a depăşit linia de poarta.

C. Atunci cand portarul avanseaza de pe linia de poarta.

D.Toate răspunsurile de mai sus sunt corecte.

12. Unde trebuie sa se plaseze arbitrul asistent la executarea unei lovituri libere din apropierea suprafeţei de pedeapsa?

A. In prelungirea liniei de poarta, pentru a vedea daca se inscrie un gol.

B. Pe linia zidului.

C. Pe linie cu penultimul aparator.

 D. Pe linie cu mingea.

13. Ce inseamna "imprudenta" si cum se sanctioneaza disciplinar?

A. Inseamna ca jucătorul a acţionat fara a-1 interesa de consecinţele atacului sau; nu se sanctioneaza disciplinar;

B. Inseamna ca jucătorul a acţionat fara a-l interesa de pericolul sau consecinţele acţiunii sale asupra adversarului; cartonaş roşu;

C. Inseamna ca jucătorul a actionat tara a-l interesa de pericolul sau consecintele acţiunii sale asupra adversarului; cartonaş galben;

D. Inseamna ca jucătorul a depăşit limita folosirii forţei, iar adversarul este in pericol de a fi accidentat: cartonaş rosu.

14. Un jucător care are si rol de antrenor este eliminat de către arbitru anterior inaintarii foii de joc. Mai poate fi inscris pe aceasta foaie?

A. Nu.

B. Da. doar daca echipa sa nu mai are alt antrenor.

C. Da, numai ca jucător înlocuitor.

D. Niciun răspuns nu este corcct.

15. Una dintre echipe reuşeşte sa marcheze un gol. Inainte de reluarea jocului, arbitrul isi da seama ca in momentul marcarii golului un jucător eliminat al echipei respective se afla pe linia de margine. Cum se va relua jocul?

A. Cu lovitura de la poarta.

B. Cu lovitura libera directa din locul unde se afla jucătorul eliminat.

C. Cu lovitura libera indirecta de pe linia de margine, din locul unde se afla jucătorul eliminat.

D. Cu lovitura de incepere.

16. Cand un jucător se face vinovat de fault grosolan?

A. Daca foloseste forţa excesiva sau brutalitate impotriva unei persoane;

B. Daca foloseste forţa excesiva sau brutalitate impotriva unui coechipier;

C. Daca foloseste forţa excesiva sau brutalitate impotriva unui adversar, in momentul cand isi disputa mingea, care este in joc;

 D. Toate răspunsurile de mai sus sunt corecte.

17. Echipamentul echipei A este rosu complet iar cel al echipei B alb complet. Doi jucători ai echipei A poarta casca pentru acoperirea capului. Unul are casca de culoare neagra, iar celalalt de culoare alba. Este permis acest lucru?

A. Da.

B. Nu. Jucătorii trebuie sa poarte casca de aceeaşi culoare - neagra sau roşie.

C. Nu. Jucătorii trebuie sa poarte casca de aceeaşi culoare - neagra sau alba.

D. Nu. Jucătorul care are casca alba trebuie sa o schimbe cu una de culoare roşie.

18. Cate mingi sunt obligate sa asigure cluburile organizatoare si cat timp se acorda pentru a indeplini aceasta cerinţa ?

A. Minim 2 mingi si maxim 15 minute;

B.Minim 3 mingi si maxim 30 minute;

C. Minim 2 mingi si maxim 30 minute;

D. Minim 3 mingi si maxim 15 minute.

19. La pauza jocului, delegatul ospetilor doreşte sa formuleze o contestatie. Considerând ca motivul nu este unul întemeiat, arbitrul refuza sa-i puna la dispoziţie raportul de arbitraj. Este o decizie corecta?

A. Da; arbitrul este cel care hotărăşte daca motivul este sau nu intemeiat;

B. Nu: arbitrul este obligat sa-i puna raportul la dispoziţie indiferent de motivul contestatiei;

C. Da, uneori;

D. Da; va consemna in raport motivul invocat de catrc delegat.

20. Ce documente trebuie sa prezinte cadrul medical delegat, conform ROAF, pentru a putea asigura asistenta medicala la un joc?

A. Doar un act de identitate.

B. O delegaţie eliberata de unitatea medicala de care aparţine, precum si un act de identitate.

C. Diploma de studii, legitimatia de serviciu, o delegaţie si un act de identitate.

D. O delegaţie sau legitimatia de serviciu.

Bibliograf le: legile Jocului si ROAF.

Nota: Fiecare din cele 20 de întrebări are 4 variante de răspuns. Unul singur se considera corect (ex: acolo unde primele 3 răspunsuri   sunt corecte. se va alege varianta D ”Toate raspunsurile sunt corecte” - Celelalte 3 nu se vor bifa!).

 


La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.