Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic pentru arbitrii si arbitrii asistenti din lotul divizionar A - Antalya - 10.02.2008


1. Un jucător al unei echipe care nu are decât şapte jucători părăseşte terenul de joc pentru îngrijiri medicale. Care trebuie să fie reacţia arbitrului?

2. Un jucător de câmp face schimb cu portarul în timpul pauzei dintre reprize fără să informeze arbitrul. Noul portar atinge mingea cu mâinile în propria suprafaţă de pedeapsă în repriza a doua. Care trebuie să fie reacţia arbitrului?

3. În cazul în care este nevoie ca arbitrii să se consulte pentru luarea unei decizii ce trebuie să rezulte din discuţia lor?

4. Un jucător joacă mingea cu mâna pe linia propriei suprafeţe de pedeapsă. Care va fi reacţia arbitrului?

5. Cine are acces la vestiarul arbitrilor si pe culoarul acestora?

6. Deşi un adversar nu se află decât la 5m de minge, un jucător execută repede o lovitură liberă. Aceasta este permis?

7. O lovitură liberă poate fi executată ridicând mingea cu unul sau ambele picioare?

8. La executarea unei lovituri libere pentru echipa în atac în apropierea suprafeţei de pedeapsă adversă, un apărător iese din zid înainte ca mingea să fie lovită, reuşind astfel să atingă mingea, care însă, schimbându-şi direcţia se opreşte în plasa propriei porţi. Care este decizia arbitrului? Trebuie ca apărătorul să fie avertizat?

9. Un jucător poate să joace mingea de două ori consecutiv atunci când se execută o minge de arbitru. Daca da motivaţi răspunsul? Dacă nu motivaţi răspunsul?

10. În cazul în care jocul se desfăşoară fără spectatori ("cu porţile închise") au acces în stadion persoanele prevăzute la art. 33.1 lit. a-i la care se adaugă:

La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.