Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic pentru arbitrii si arbitrii asistenti din lotul divizionar - Turda, 22 august 2005


1. Plasele portilor sunt obligatorii?
2. Un jucator aflat in posesia mingei depaseste linia de poarta sau linia de margine pentru a dribla un adversar, dar fara ca mingea sa fi iesit din limitele terenului de joc.Ce masuri trebuie sa ia arbitrul?
3. Arbitrul permite unui jucator de rezerva sa intre pe terenul de joc, inlocuind un coechipier. Dupa cateva minute jucatorul nou intrat marcheaza un gol. Dupa finalul jocului arbitrul isi da seama ca jucatorul de rezerva nu a fost desemnat ca atare. Ce masuri trebuie sa ia arbitrul?
4. Un jucator de rezerva intra pe terenul de joc fara permisiunea arbitrului. Imediat dupa aceasta echipa adversa inscrie un gol.Ce masuri va lua arbitrul?
5. O echipa aliniaza doar 9 jucatori, numai acestia fiind desemnati (inscrisi in raport) inainte de inceperea jocului. Alti doi jucatori care sosesc dupa ce jocul a inceput au dreptul sa joace?
6. Le este permis jucatorilor sa foloseasca banda adeziva pentru a acoperi bijuteriile considerate periculoase?
7. Un oficial al uneia dintre echipe se face vinovat de comportament iresponsabil. Ce masuri trebuie sa ia arbitrul?
8. In timp ce mingea este in joc, doi adversari comit greseli in acelasi timp. Ce masuri trebuie sa ia arbitrul?
9. Jucatorul A paseaza mingea jucatorului B aflat in pozitie regulamentara in timp ce un alt atacant C se afla in pozitie de ofsaid. Jocul continua si in urmatoarea faza jucatorul B paseaza jucatorului C care vine acum din pozitie regulamentara si poate inscrie. Arbitrulasistent trebuie sa intervina? Motivati decizia.
10. Exista o distanta minima de respectat de catre adversari la aruncarea de la margine?
La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.