Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic pentru arbitrii si arbitrii asistenti din lotul divizionar - Bacau 22, 23 august 2005


1. Daca arbitrul este lovit in fata cu mingea care, ca urmare, intra in poarta si arbitrul este temporar inconstient, golul trebuie acordat cu toate ca arbitrul nu l-a vazut?
2. Arbitrul poate compensa o eroare de cronometrare in timpul primei reprize, adaugand sau excluzand acest timp din a doua repriza?
3. Cand jocul este pe punctul de a fi reluat prin "minge de arbitru", jucatorii unei echipe refuza sa ia parte. Ce masuri trebuie sa ia arbitrul?
4. Un arbitru asistent semnalizeaza ca un jucator este vinovat de act de brutalitate. Arbitrul nu vede nici incorectitudinea si nici semnalizarea arbitrului asistent si echipa jucatorului vinovat inscrie gol. In acest moment, arbitrul vede semnalizarea arbitrului asistent. Ce masuri trebuie sa ia arbitrul?
5. Mingea este trimisa unui jucator aflat in pozitie de ofsaid de catre un coechipier, dar un adversar joaca intentionat mingea cu mana. Ce masuri trebuie sa ia arbitrul?
6. Un atacant depaseste portarul si trimite mingea in directia portii goale. Un aparator arunca cu o gheata sau cu un obiect asemanator care loveste mingea si o impiedica sa intre in poarta. Ce masuri trebuie sa ia arbitrul?
7. Un jucator arunca cu un obiect, de exemplu gheata sa de fotbal, impotriva unei persoane asezata in suprafata tehnica. Ce masuri trebuie sa ia arbitrul?
8. In timpul executarii unei lovituri de pedeapsa, mingea loveste un stalp al portii si/sau bara transversala si se sparge. Care trebuie sa fie reactia arbitrului?
9. Ce prevede noua decizie nr. 4 IFAB si motivatia ei, de la Legea 12 -"Greseli si incorectitudini"?
10. Cine are acces la vestiarele echipelor si pe culoare, conform prevederilor ROAF?

La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.