Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic pentru arbitrii si arbitrii asistenti din lotul divizionar - Bucuresti, 22 august 2005


1. Un jucator al unei echipe (care avea in teren 7 jucatori) aflat in afara propriei suprafete de pedeapsa, isi scoate aparatoarea pentru tibie si tinand-o in mana opreste (pe linia suprafetei de pedeapsa) mingea care se ducea in poarta proprie, salvand astfel marcarea unui gol. Ce trebuie sa faca arbitrul?
2. Daca un portar inscris in raportul de arbitraj, nu poate lua parte la joc, indiferent pentru ce motiv. El va putea fi inlocuit cu un alt portar care nu fusese anterior inscris in raportul de arbitraj?
3. Un jucator nemultumit de decizia arbitrului, isi manifesta prin gesturi sau vorbe, nemultumirea sa. Cum trebuie sa procedeze arbitrul?
4. Cand se sanctioneaza un jucator pentru autopericlitare?
5. Portarul unei echipe accidentandu-se face schimb cu un coechipier (care fusese avertizat) fara sa anunte arbitrul. In ultimul minut de joc jucatorul care fusese portar, primeste mingea si marcheaza golul victoriei pentru echipa sa, dupa care se termina timpul regulamentar de joc si arbitrul da semnalul de sfarsit al jocului. Ce trebuie sa faca arbitrul intr-un asemenea caz?
6. La executarea unei lovituri de la coltul terenului, imediat dupa executarea loviturii, un jucator atacant ataca corect (umar la umar) un aparator aflat in propria suprafata a portii. Mingea lovita cu efect intra direct in poarta. Ce va hotari arbitrul?
7. In ce situatii portarul care este in posesia mingii, nu poate fi atacat?
8. Cine are acces la vestiarele arbitrului?
9. Executantul loviturii de la 11m trimite mingea catre inainte in asa fel incat un coechipier alearga spre ea, o ajunge si marcheaza gol. Este permis acest procedeu sau nu este permis?
10. Un jucator aflat in pozitie de ofsaid, in interiorul suprafetei de pedeapsa a echipei adverse, este lovit de un adversar, in timp ce mingea este in joc. Care este decizia?
La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.