Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic pentru arbitrii din lotul national - Bazna / Sibiu, 20-22 iulie 2005


1. Un atacant trage la poarta, portarul plonjeaza pentru a prinde mingea, insa aceasta ii scapa din maini. El se ridica rapid si reuseste sa o ia in maini. Care este decizia?
2. Un jucator cade si tine mingea intre picioare. Cum trebuie sa procedeze arbitrul?
3. Portarul fiind in posesia mingei o bate de pamant inainte de a o degaja. In acest moment un atacant ii subtilizeaza mingea. Care este decizia?
4. Doi jucatori adversari se bat in suprafata de pedeapsa mingea fiind in joc la mijlocul terenului. Arbitrul nu stie cine a lovit primul. Care este decizia?
5. Doi jucatori coechipieri, urmare a unei discutii se iau la bataie in apropierea portii proprii pe terenul de joc. Arbitrul opreste jocul in timp ce portarul tine mingea in maini. Care este decizia?
6. Un portar poate, dupa ce a prins mingea in maini s-o puna pe pamant ca s-o joace cu piciorul si apoi s-o reia in maini pentru a o retrimite in joc?
7. In cursul unei actiuni de joc, un jucator suteaza catre poarta goala. Convins ca un gol va fi inscris, arbitrul fluiera marcarea golului in timp ce mingea se opreste pe linia portii fara s-o depaseasca in intregime. Care este decizia?
8. Dupa ce arbitrul a dat semnalul loviturii de incepere a jocului, un jucator il injura pe un adversar pe terenul de joc. Care este decizia?
9. Intr-o actiune de joc un jucator cazut in afara terenului de joc ramane culcat langa linia de margine. Pentru a produce caderea unui adversar el intinde piciorul in interiorul terenului provocand astfel impiedicarea adversarului si caderea lui, mingea fiind in joc. Care este decizia?
10. Cum trebuie sa se procedeze in cazul unei accidentari grave care necesita deplasarea la interventia medicala, atat a medicului delegat cat si a medicului echipei gazda?

La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.