Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic pentru arbitrii asistenti din lotul divizionar - 22 iulie 2007, Medias


1. Care sunt cele doua principale indatoriri ale arbitrilor asistenti cand verifica echipamentul jucatorilor la inceputul jocului?

2. In cazul unei pozitii de offside flagrante, un arbitru asistent poate sa decida ca avantajul esta solutia mai buna si sa nu semnalizeze sanctionarea acelui jucator?

3. In urma unui duel dintre doi jucatori adversi, mingea iese din terenul de joc peste linia de margine .Arbitrul asistent nu este sigur in ce priveste directia in care trebuie sa semnalizeze (carei echipe ii revine aruncarea de la margine). Cum va proceda?

4. Un jucator este in pozitie de offside si arbitrul asistent il semnalizeaza. Arbitrul nu vede semnalizarea si un aparator loveste un adversar. Arbitrul opreste jocul si numai in acest moment vede semnalizarea arbitrului asistent . Care este decizia sa?

5. Cum trebuie sa se plaseze si la ce trebuie sa fie atent un arbitru asistent in cazul loviturilor libere care se executa din apropierea suprafetei de pedeapsa?

6. Un jucator accidentat aflat la marginea terenului la cca 10 m de centrul terenului, mingea fiind in joc, solicita aprobarea arbitrului asistent de pe acea parte sa revina pe teren. Acesta isi da acordul, jucatorul revenind pe terenul de joc. Cum apreciati decizia arbitrului asistent si motivati raspunsul.

7. Mingea a depasit in intregime limitele terenului de joc fara sa se fi inscris gol conform legii 10, dar un jucator o atinge cu mana cand inca avea picioarele in interiorul terenului . Ce va semnaliza arbitrul asistent?


8. In cazul in care e necesara o consultatie intre arbitru si arbitrul asistent, care sunt recomandarile primite de arbitrul asistent cu privire la deplasarea sa in teren si la pozitia pe care trebuie sa o aiba in raport cu arbitrul si ceilalti jucatori?

9. In cazul in care e nevoie ca arbitrii sa se consulte pentru luarea unei decizii, ce trebuie sa rezulte din discutia lor?

10. Aplicand principiul "asteapta si vezi", care sunt criteriile pe care arbitrul asistent trebuie sa le ia in considerare pentru a garanta o judecare corecta a offside-urilor ?

La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.