Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic pentru arbitri si arbitri asistenti - Antalya, 11.02.2007Durata test 30 minute


1. Conform regulii 11, un jucator aflat in pozitie afara din joc va fi sanctionat numai daca in momentul cand mingea este atinsa sau jucata de unul dintre coechipierii sai, jucatorul respectiv, dupa parerea arbitrului, ia parte activa la joc.
Care sunt definitiile participarii active la joc ?

2. Inainte de a incepe jocul, un jucator este inlocuit cu un inlocuitor trecut in raportul de arbitraj, fara ca arbitrul sa fie informat. Cum trebuie sa procedeze arbitrul, care observa inlocuirea dupa ce jocul a inceput ?

3. Un inlocuitor intre pe terenul de joc fara permisiunea arbitrului si astfel echipa sa joaca cu un jucator in plus. In timp ce mingea este in joc un adversar il loveste violent. Care trebuie sa fie reactia arbitrului ?

4. Un inlocuitor, care se incalzeste in spatele propriei porti intra pe terenul de joc in timp ce mingea este in joc si impiedica mingea cu piciorul sa intre in propria poarta. Cum va proceda arbitrul ?

5. Un jucator inlocuitor ia parte la joc de la inceputul meciului inlocuind un coechipier, fara ca arbitrul sa fie informat. Un adversar comite o greseala impotriva inlocuitorului in timp ce mingea este in joc. Care trebuie sa fie reactia arbitrului ?

6. Un inlocuitor care intra pe terenul de joc pentru a lua parte la joc fara permisiunea arbitrului inscrie un gol. Arbitrul isi da seama inainte de reluarea jocului. Cum va proceda arbitrul ?

7. O echipa comunica arbitrului numele si prenumele inlocuitorilor inainte de a incepe jocul, insa acestia sosesc la teren dupa ce jocul a inceput. Cum trebuie sa procedeze arbitrul ?

8. Un jucatoer eliminat poate fi inlocuit ?

9. Care sunt greselile prevazute de regulament pentru care un jucator inlocuit trebuie sa fie avertizat ?

10. Un jucator accidentat poate sa renunte la executarea loviturilor din punctul de pedeapsa pentru departajare si sa fie inlocuit ?


La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.