Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic observatori de arbitri Liga 1 - Bucureşti, 04-05.aug.2014


1. Ce decizie trebuie sa ia arbitrul daca. dupa marcarea unui gol si inainte de reluarea jocului, isi da seama ca o persoana in plus se afla pe terenul dc joc in momentul inscrierii golului?

2. Arbitrul asistent semnalizeaza ofsaid, dar nu este vazut imediat de către arbitru. Cat timp trebuie sa ramana cu fanionul ridicat?

3. Dupa executarca unei lovituri de pedeapsa, mingea revine in terenul dc joc din bara transversala, la circa 3 metri de poarta, perpendicular pe aceasta. fara sa fi fost atinsa de un alt jucător. Ajuns primul la minge, executantul se pregăteşte sa o trimită in poarta. Nu reuşeşte insa sa o atinga. deoarece este tinut in mod evident de către portar. Imediat dupa aceea mingea ajunge in posesia echipei in aparare. Cum trebuie sa procedeze arbitrul?

4. Se inscrie un gol. In acest moment arbitrul vede semnalizarea arbitrului asistent. Acesta din urma il informeaza ca inainte cu cateva secunde ca mingea sa intre in poarta, portarul echipei autoare a golului a lovit un adversar in propria suprafaţa de pedeapsa. Cum va proceda arbitrul?

5. Cum trebuie considerat un jucător aparator care paraseste terenul de joc din orice motiv, fara permisiunea arbitrului, atunci cand este vorba de o situalie de afara din joc?

6. Este permis unui jucător sa foloseasca procedeul numit "foarfcca" (biciclcta)?

7. Un jucător hotărăşte sa execute rapid o lovitura libera insa un adversar aflat la mai puţin de 9.15 m de minge o interceptează. Ce decizie ia arbitrul?

8. Ce prevede capitolul "Interpretarea Legilor Jocului si instrucţiuni pentru arbitri" in cazul abaterilor comise simultan de doi jucători din aceeaşi echipa?

9. Cum va proceda arbitrul in cazul in care este informat de unul dintre arbitrii asistenti ca in stadion au loc comportări/manifestari rasiste?

10. Cine are acces la vestiarele arbitrilor,conform ROAF?

 

Bibliografie: Legile  Jocului 2013-2014 si ROAF - 2014


La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.