Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic Concurs Liga 2 Arbitri Asistenţi - Bucureşti, 15.04.2014 (varianta A)


1. La executarea unei mingi de arbitru, dupa ce atinge pamantul mingea este trimisa cu piciorul de către un aparator direct in poarta proprie. Ce trebuie sa semnalizeze  arbitrul asistent in aceasta situatie?

2. Un arbitru asistent semnalizeaza ca mingea a depasit linia de margine. Înainte ca arbitrul sa dea semnalul ca mingea este afara din joc, un jucător aparator aflat fl propria suprafaţa de pedeapsa loveşte un adversar. Care e decizia arbitrului?

3. În timp ce mingea este in joc, un oficial ii adreseaza cuvinte jignitoare arbitrului asistent. Cum trebuie sa procedeze arbitrul asistent in aceasta situatie?

4. Jocul este oprit pentru a se efectua o inlocuire, insa jucătorul care urmeaza sa fie inlocuit refuza sa paraseasca terenul de joc. Ce trebuie sa faca arbitrul in aceasta situatie?

5. Mingea a depăşit in intregime limitele terenului de joc, fara sa se fi inscris gol conform Legii 10. Cum va fi reluat jocul in urma semnalizării arbitrului asistent?

6. Un jucător poate fi sanctionat pentru ofsaid, in cazul executării unei mingi de arbitru? Motivati răspunsul.

7. Dupa ce arbitrul a dat semnalul de executare a unei lovituri de pedeapsa si inainte ca mingea sa fie in joc, portarul incalca Legile Jocului. Cum trebuie sa procedeze arbitrul in aceasta situatie?

8.Care este elementul indispensabil care trebuie sa existe in colaborarea dintre arbitru si arbitru asistent?

9.  Cand se acorda o lovitura de la poarta?

10. Care este durata unui joc oficial de fotbal feminin, respectiv de juniori C, conform ROAF? Cate inlocuiri se face la meciurile respective?

11. Cum se defineşte, in contextul Legii 11, "obţinând un avantaj din aceasta poziţie"?

12. Cum trebuie sa procedeze arbitrii asistenti in cazul unor confruntări in grup?

13. Arbitrul asistent ii atrage atentia arbitrului ca decizia pe care a luat-o este greşita. Isi mai poate schimba acesta decizia daca isi da seama ca asistentul are dreptate?

14. Cum trebuie sa procedeze arbitrul asistent daca mingea depăşeşte in intregime linia de poarta departe de el?

15. Cum trebuie sa procedeze arbitrul asistent, atunci cand un gol a fost inscris si nu este nicio indoiala referitoare la aceasta decizie?

16.Cand constitue o greşeala atacarea unui adversar, conform capitolului "Interpretarea Legilor Jocului i instrucţiuni pentru arbitri"?

17. Cand trebuie sanctionat un jucător aflat in poziţie afara din joc?

18. Cum trebuie sa procedeze arbitrul asistent, atunci cand o greşeala sau o comportare nesportiva este comisa in afara câmpului vizual al arbitrului?

19. Ce inseamna in con textul Legii 11, ca un jucător este “mai aproape de linia de poarta adversa”?

20. Cand un jucător se face vinovat de comportare violenta?


La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.