Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic concurs divizia C - arbitri - Medias, iulie 2008


1.Terenul de joc este neregulamentar în următoarele situaţii?
2.Cum trebuie să procedeze arbitrul dacă în timpul desfăşurării jocului observă că mingea se deteriorează?
3.Un jucător de rezervă intră pe terenul de joc fără permisiunea arbitrului, nefiind al 12-lea jucător şi efectuează o aruncare de la margine spre poarta adversă iar mingea deviată de portar intră în poartă. Ce decizie va lua arbitrul?
4.Un jucător a fost trimis de către arbitru in afara terenului de joc pentru a-şi pune în ordine echipamentul. Ce decizie va lua arbitrul dacă acesta reintră fără încuviinţarea sa, interceptează mingea şi înscrie in poarta adversă?
5.Un jucător accidentat a fost dus cu targa în afara terenului de joc. După ce se dă jos de pe targă, solicită să i se permită intrarea în terenul de joc. Cum trebuie să procedeze arbitrul?
6.Cum trebuie să procedeze arbitrul asistent când constată că arbitrul comite o eroare?
7.În timp ce arbitrul se pregateşte să fluiere începutul reprizei a doua, observă că doi jucatori nu au venit incă pe teren. Care trebuie sa fie reacţia arbitrului?
8.Cum se face alegerea terenului la începutul unui joc?
9.Un apărător aflat in propria suprafaţă de pedeapsă joaca mingea cu mâna în afara acesteia, dar pe terenul de joc.Care va fi reacţia arbitrului?
10.Care sunt modurile de reluare ale jocului în care un gol marcat direct de un jucator nu este valabil?
11.Când poziţia afară din joc a unui jucător trebuie sancţionată?
12.Din ce moment şi până cand, jucatorii sunt supuşi jurisdicţiei arbitrului?
13.Ce condiţii trebuie să existe pentru ca un arbitru să poată acorda o lovitură liberă directă?
14.Un jucător nu trebuie sancţionat pentru ofsaid dacă?
15.Cum trebuie să procedeze arbitrul faţă de un jucător care, după ce a marcat un gol, îşi manifestă bucuria scoţându-şi tricoul şi fluturându-l în aer?
16.Arbitrul dă semnalul de executare a unei lovituri de pedeapsă. Înainte ca mingea să fie lovită, un atacant intră în suprafaţa de pedeapsă. Un apărător îl urmareşte şi il loveşte in momentul când mingea este lovită. Ce decizie va lua arbitrul?
17.Ce prevede Legea 13 cu privire la executarea unei lovituri libere în afara suprafeţei de pedeapsă?
18.În timp ce arbitrul se pregăteşte să dea semnalul de executare a loviturii de pedeapsă observă că portarul nu stă pe linia porţii.Care trebuie să fie reacţia arbitrului şi motivaţia ei?
19.Ce prevede ROAF privind contestaţiile introduse înainte de începerea jocului?
20.Ce prevede ROAF, dacă după ce raportul de arbitraj a fost completat, unul din cei 11 jucători titulari nu poate să inceapă jocul?
La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.