Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic Arbitrii & Arbitrii Asistenţi Liga 3 - Târgu Mureş, august 2014


1. Arbitrul opreşte jocul pentru că un jucător care a primit îngrijiri medicale în afara terenului a reintrat pe terenul de joc fără permisiunea sa. Cum trebuie reluat jocul?

2. Unde trebuie să se afle toţi jucătorii, cu excepţia executantului şi a portarului advers, la executarea unei lovituri de pedeapsă?

3. Arbitrul fluieră sfârşitul primei reprize cu 2 minute mai devreme. Imediat, unul dintre arbitrii asistenţi îi atrage atenţia, arbitrul realizând şi el eroarea făcută. Cum va proceda intr-o astfel de situaţie?

4. Un jucător aflat în propria suprafaţă de pedeapsă opreşte o situaţie clară de înscriere a unui gol, jucând de o manieră periculoasă, dar fără a atinge adversarul. Ce decizie ia arbitrul?

5. Ce trebuie să facă arbitrul dacă observă că un jucător trasează pe terenul de joc, cu piciorul, marcaje neautorizate, în timp ce mingea este în joc?

6. Când este importantă în mod special deplasarea cu paşi adăugaţi pentru un arbitru asistent? Şi de ce?

7. În timp ce mingea este în joc, un jucător aruncă cu un obiect către un adversar. Ce sancţiune disciplinară trebuie să acorde arbitrul în acest caz?

8. Ce înseamnă "neglijenţa"? Este necesară o sancţiune disciplinară?

9. În ce situaţii lovitura liberă trebuie repetată, conform capitolului Abateri şi Sancţiuni", de la Legea 13?

10. Ce au dreptul să conteste echipele înainte de inceperea jocului, conform ROAF?


La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.