Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic Arbitrii & Arbitrii Asistenţi Liga 3 - Bucureşti, august 2014


1. După ce arbitrul a dat semnalul de executare a unei lovituri de pedeapsă şi înainte ca mingea sa fie în joc, jucătorul executant incalcă Legile Jocului. Cum trebuie să procedeze arbitrul în această situaţie?

2. Ce prevăd Legile Jocului cu privire la atacul asupra unui adversar?

3. Un atacant scăpat singur spre poarta adversă este urmărit de doi adversari. Primul îi pune piedică, dar pentru că atacantul reuşeşte să păstreze controlul mingii arbitrul acordă avantaj. După câţiva metri, atacantul intră în suprafaţa de pedeapsă unde este oprit de cel de-al doilea apărător, care îl ţine de tricou. Cum trebuie să procedeze arbitrul?

4. În ce situaţii un jucător care îşi manifestă bucuria înscrierii unui gol trebuie avertizat?

5. Înainte să fluiere începutul reprizei a doua, arbitrul observă că doi jucători nu au revenit încă de la vestiare. Ce trebuie să facă arbitrul, dacă situaţia se întâmplă la un joc din Liga 3?

6. Când un jucător se află în poziţie afară din joc?

7. Ce decizie trebuie să ia arbitrul dacă uită să ridice braţul pentru a arăta că se execută o lovitură liberă indirectă, iar mingea este trimisă direct în poarta adversă? Motivaţi răspunsul.

8. În cazul executării loviturilor din punctul de pedeapsă, un arbitru asistent trebuie să se plaseze la intersecţia liniei de poartă cu linia suprafeţei de poartă. Principala sa obligaţie este să observe dacă mingea depăşeşte linia de poartă. Cum trebuie să procedeze în această situaţie?

9. Care trebuie să fie poziţia portarului echipei în apărare, la executarea unei lovituri de pedeapsă?

10. Care este durata unui joc oficial sau amical, conform ROAF?


La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.