Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic Arbitri Liga 1 - Mogoşoaia, 06 - 09.02.2016 (pag. 2)


 

B. Acorda o lovitură liberă indirectă şi elimina înlocuitorul pentru două avertismente.

C. Avertizeaza înlocuitorul pentru ca a intrat pe terenul de joc fără permisiune şi acorda o lovitura libera indirecta.

D. Acorda o minge de arbitru şi avertiecază înlocuitorul pentru comportare nesportiva.

 

12. După prelungiri si înainte de executarea primei lovituri de pedeapsa, un jucător informează arbitrul ca este accidentat si nu poate participa la lovituri. Poate el sa fie inlocuit de unul dintre înlocuitori?

A. Da. întotdeauna.

B. Da, cu condiţia ca echipa respectiva să nu fi efectuat încă toate cele trei inlocuiri.

C. Nu, cu excepţia cazului in care acesta este portar, iar echipa respectiva să nu fi efectuat încă toate cele trei înlocuiri.

D. Nu.

 

13. Se executa o lovitură de pedeapsă. După ce arbitrul a dat semnalul necesar, un coechipier al executantului intra in suprafaţa de pedeapsa, execută lovitura si marchează. Decizia arbitrului?

A. Lovitura de pedeapsa se repeta, iar coechipierul este avertizat pentru comportare nesportiva.

B. Lovitura de pedeapsa se repeta.

C. Meciul se reia cu o lovitură libera indirecta împotriva echipei executante şi coechipierul este avertizat pentru comportament nesportiv.

D. Golul este valabil..

 

14. Portarul, folosind o forţă excesiva. loveşte un adversar aflat în interiorul porţii, în spatele liniei de poartă şi in afara terenului de joc. Ce decizie ar trebui sa ia arbitrul?

A. Elimina portarul, iar jocul este reluat cu o lovituri de pedeapsa.

B. Elimina portarul, iar jocul este reluat cu o minge de arbitru.

C. Elimina portarul, iar jocul este reluat cu o lovituri liberă indirectă.

D. Nici unul dintre răspunsurile anterioare nu este corect.

 

15. Dupa ce s-a oprit sangerarea, jucatorul are sange pe tricou. Care este procedura corecta?

A. Jucătorului îi este permis să rămână pe terenul de joc.

B. Jucătorul trebuie să părăsească terenul de joc pentru a înlocui tricoul. Jucătorul trebuie să poarte un tricou nou. cu acelaşi număr ca înainte.

C. Jucătorul trebuie să părăsească terenul de joc pentru a înlocui tricoul. Cu permisiunea arbitrului, jucătorul poate purta un tricou nou. fără niciun număr.

D. Jucătorul trebuie să părăsească terenul de joc pentru a înlocui tricoul. Cu permisiunea arbitrului, jucătorul poate purta un tricou nou, cu orice număr.

 

16. Cu câteva secunde înainte de sfârşitul celei de a doua reprize de prelungiri, un jucător este trimis in afara terenului de ioc pentru a primi îngrijiri medicale. Îi este permis sa ia parte ia loviturile din punctul de pedeapsa, avand in vedere faptul că el nu a fost pe teren la sfarsitul timpului suplimentar?

A. Nu, doar jucătorii care au fost pe terenul de joc, la sfârşitul timpului suplimentar pot lua parte. Cealalta echipa reduce numărul de jucători pentru a-l echivala cu cel al adversarilor.

B. Da. Deşi a ieşit temporar de pe terenul de joc pentru tratament, el este considerat a fi în joc şi eligibil pentru a lua parte.

C. Nu, doar jucătorii care au fost pe terenul de joc, la sfârşitul timpului suplimentar sunt eligibili pentru a lua parte. Jucătorul poate fi înlocuit, cu condiţia să nu se fi efectuat toate inlocuirile.

D. Nici unul dintre celelalte răspunsuri nu este corect.

 

17. Arbitrul vede un apărător care cade peste linia de poarta, punând astfel un adversar într-o poziţie de ofsaid. Trebuie penalizat atacantul dacă intervine in ioc?

A. Da.

B. Nu, pentru că fundaşul este considerat a fi pe propria linie de poarta din punct de vedere al ofsaidului, până la următoarea fază de joc.

C. Nu, pentru că fundaşul este considerat a fi pe propria linie de poarta din punct de vedere al ofsaidului, până la următoarea oprire a jocului.

D. Nu. Jocul trebuie oprit şi acordată o lovitură liberă indirectă în favoarea echipei care ataca.

 

18. Un iucător aflat într-o poziţie de ofsaid părăseşte terenul de ioc pentru a evita si fie penalizat pentru ofsaid. Când mingea se apropie de el acesta reintra pe terenul de joc şi o joacă. Decizia arbitrului?

A. Permite continuarea jocului

B. Opreşte jocul si acorda lovitură liberă indirectă pentru ofsaid.

C. Opreşte jocul. Jocul va fi reluat cu o minge arbitru.

D. Opreşte jocul şi acorda lovitură liberă indirectă echipei în apărare. Atacantul este avertizat.

 

19. Portarul are mingea în mâinile sale, in momentul in care da drumul mingii pentru a o lovi cu piciorul, un adversar o interceptează si înscrie un gol. Ce decizie ar trebui sa ia arbitrul?

A. Acorda gol, deoarece adversarul a luat corect mingea de la portar.

B. Acorda o lovitura libera indirecta impotriva echipei adverse.

C. Acorda o lovitură liberă directă împotriva echipa adverse, pentru greşeala.

D. Acorda o lovitura libera indirecta împotriva echipei adverse şi avertizeaza jucătorul.

 

20. Meciul este oprit după 50 minute din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, iar timpul rămas este jucat în ziua următoare. Care jucători sunt eligibili pentru a juca atunci când meciul este reluat?

A. Aceiaşi unsprezece jucători care au început meciul oprit în ziua precedentă.

B. Doar jucătorii care au fost pe terenul de joc cand meciul a fost oprit In ziua precedentă.

C. Toţi jucătorii eligibili ai echipei înregistrati la LPF înainte de începerea competiţiei, cu excepţia jucătorilor înlocuiţi sau eliminaţi în timpul meciului oprit în ziua precedentă.

D. Toţi jucătorii eligibili ai echipei înregistrat! la LPF înainte de începerea competitiei.

 

Bibliografie: Legile Jocului 2013-2014 si ROAF - 2014

Nota: Fiecare din cele 20 de întrebări are 4 variante de răspuns. Unul singur se considera corect (ex: acolo unde primele 3 raspunsuri sunt corecte se va alege varianta "D”. Toate răspunsurile de mai sus sunt corecte.Celelalte 3 nu se vor bifa!).


La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.