Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic Arbitri Liga 1 - Mogoşoaia, 06 - 09.02.2016 (pag. 1)


 

1. Conform ROAF, inainte de inceperea jocului, echipele au dreptul sa conteste:

A. Dimensiunile terenului de joc;

B. Dimensiunile porţilor;

C. Dreptul de joc al unuia sau al mai multor jucători din echipa adversa, inscrisi in raportul de arbitraj;

D. Toate răspunsurile sunt corecte.

 

2. Arbitrul prelungeste durata primei reprize pentru a permite executarea unei lovituri de pedeapsă. După ce parcurge aproximativ 8 metri mingea se sparge. Ce decizie ia arbitrul?

A. Fluiera sfarsitul primei reprize;

B. Daca mingea intra in poarta - acorda gol;

C. Dispune repetarea loviturii de pedeapsa. cu o alta minge (regulamentara);

D. Dispune inlocuirea mingii cu una regulamentara si reia jocul cu minge de arbitru.

 

3. Un jucator care executa o lovitura de pedeapsa paseaza mingea inapoi la un coechipier care marcheaza un gol.Ce decizie ar trebui sa ia arbitrul?

A. Arbitrul nu acorda golul si dispune repetarea loviturii de pedeapsă;

B. Arbitrul nu acorda golul, iar jocul este reluat cu o lovituri libera indirecta împotriva echipei care a executat lovitura de pedeapsă;

C. Arbitrul acorda golul:

D. Niciunul dintre răspunsuri nu este corect.

 

4. Se executa o lovitură liberă de la marginea suprafeţei de pedeapsă. Jucătorul care executa lovitura loveşte mingea pentru a doua oara înainte ca aceasta sa atingă un alt jucator şi impiedica un adversar, aflat singur in fata portarului, sa intre in posesia mingii. Ce decizie ar trebui aa ia arbitrul?

A. Arbitrul dispune repetarea loviturii libere;

B. Arbitrul avertizeaza jucătorul pentru comportare nesportiva si acorda o lovitura libera indirecta echipei adverse, care este executata de pe locul unde a fost comisa greşeala:

C. Arbitrul acorda o lovitura libera indirecta echipei adverse, care este executata de pe locul unde a fost comisa greşeala;

D. Arbitrul acorda o lovitura libera indirecta echipei adverse, care este executata de pe locul unde a fost comisa greşeala, si elimina jucătorul vinovat pentru oprirea unei situatii clare de gol.

 

5. Un jucător înlocuieşte un coechipier accidentat fără a informa arbitrul. Ce decizie ar trebui sa ia arbitrul?

A. Permite continuarea jocului:

B. Opreşte jocul, avertizeaza jucătorul vinovat pentru comportare nesportiva si acorda o lovitura libera indirectă, care va fi executata de pe locul unde se afla mingea în momentul opririi jocului;

C. Avertizeaza jucătorul vinovat la prima oprire a jocului:

D. Opreşte jocul si acorda o lovitura libera indirectă, care va fi executata de pe locul unde se afla mingea In momentul opririi jocului

 

6. Executantul loviturii de pedeapsa simuleaza lovirea mingii după ce şi-a terminat alergarea si marcheaza. Decizia arbitrului:

A. Golul este valabil. Simularea este permisă!                             

B. Arbitrul avertizează jucătorul si acorda o lovitură libert indirectă in favoarea echipei in aparate, care urmează să fie executata de pe locul unde a fost comisa greşeala.

C. Lovitura este repetata.

D. Lovitura este repetata si jucătorul este avertizat pentru comportare nesportiva.

 

7. Un jucator care alearga cu mingea vede un adversar in fata lui, si il ocoleste prin afara terenului de joc pentru a continua sa joace mingea. Adversarul il ataca in afara terenului de joc intr-un mod imprudent, pentru a-l impiedica sa-si continue alergarea. Decizia arbitrului?

A. Jocul continua. Acţiunea a avut loc In afara terenului de joc.

B. Arbitrul avertizeaza adversarul pentru comportamentul nesportiv. Jocul va fi reluat cu o lovitură libert directă de pe locul unde se afla mingea cand jocul a fost oprit  6

C. Arbitrul avertizeaza adversarul pentru comportamentul nespottiv. Jocul va fi reluat cu o lovitura libera indirecta de unde se afla mingea când jocul a fost oprit.

D. Arbitrul avertizeaza jucatorul pentru comportamentul nesportiv. Jocul va fi reluat cu o minge de arbitru de pe locul In care se afla mingea atunci când jocul a fost oprit.

 

8. înaintea meciului arbitrul cere unui jucător sa renunţe la bijuterii. Mai târziu, in timpul jocului arbitrul descoperă că încă le poartă. Ce decizie ar trebui sa ia arbitrul?

A. Avertizeaza jucătorul pentru nerespectarea indicaţiilor sale. la prima oprire a jocului. Arbitrul cere jucătorului să părăsească terenul de joc pentru a elimina bijuteriile.

B. Nu acorda nici o sancţiune disciplinară, dar cere din nou jucătorului să părăsească terenul de joc si sa scoată bijuteriile la prima oprire a jocului.

C. Opreşte jocul. Avertizeaza jucătorul pentru comportare nesportiva si ii cere să părăsească terenul de joc pentru a elimina bijuteriile. Reia jocul cu o lovitură libera indirectă executata de pe locul unde se afla mingea cand jocul a fost oprit.

D. Opreşte jocul. Cere jucătorului să părăsească terenul de joc pentru a elimina bijuteriile şi reia jocul cu o lovitură libera indirectă executata de pe locul unde se afla mingea cand jocul a fost oprit

 

9. In timpul acţiunii, un jucător atacant ajunge in interiorul porţii, iar dupa cateva secunde un coechipier marcheaza un gol Ce măsuri ia arbitrul în cazul în care atacantul distrage în mod intenţionat atenţia portarului?

A. Nu acorda golul, avertizează jucătorul pentra ca a părăsit terenul de joc fără permisiunea arbitrului si jocul este reluat cu o minge de arbitru.

B. Nu acorda golul, avertizează jucătorul pentru comportare nesportiva iar jocul este reluat cu o lovitură libert indirectă.

C. Golul este valabil.

D. Nu acorda golul, avertizează jucătorul pentru comportare nesportiva, iar jocul este reluat cu o minge de arbitru.

 

10. Un jucător părăseşte terenul de ioc, mingea fiind în ioc, si loveşte un oficial al echipei adverse cu fortă excesivă. Ce decizie trebuie sa ia arbitrul?

A. Arbitrul avertizeaza jucătorul vinovat şi acorda o lovitură liberă indirectă.

B. Arbitrul elimina jucătorul vinovat şi acorda o minge de arbitru.

C. Arbitrul elimina jucătorul vinovat şi acorda o lovitura libera directa. .

D. In cazul în care nu se aplică avantajul arbitrul opreşte jocul, elimina jucătorul vinovat pentru comportare violenta şi acorda o lovitură libera indirectă de pe locul unde era mingea alunei când jocul a fost oprit.

 

11. In timp ce mingea este în ioc, un înlocuitor care se încălzeşte în spatele porţii intră in terenul de joc loveste mingea cu piciorul aflata în fata atacantului care are o situaţie clara de inscriere a unui gol. Ce decizie trebuie sa ia arbitrul?

A. Acorda o lovitura libera indirecta şi elimina inlocuitorul pentru oprirea unei siluatii clare de inscriere a unut gol.

 

 


La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.