Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Test teoretic Arbitri Asistenţi Liga 1 - Mogoşoaia, 06-09.02.2016 (pag. 1)


1. Când un jucător se află în poziţie afară din joc?

  1. Dacă este mai aproape de linia porţii adverse decât mingea.
  2. Dacă este mai aproape de linia porţii adverse.
  3. Dacă este mai aproape de linia porţii adverse, în acelasă timp decât mingea cât şi de penultimul adversar.
  4. Toate răspunsurile de mai sus sunt corecte.

 

2. Aflat în suprafaţa de pedeapsă adversă, un atacant îşi pierde gheata din greşeală. Imediat reuşeşte să înscrie un gol cu piciorul fără gheată. Ce decizie ia arbitrul?

A. Anulează golul.

B. Validează golul; acest fapt nu va fi considerat abatere de la Legile Jocului, pentru că jucătorul şi-a pierdut gheata accidental.

C. Anulează golul; reia jocul cu o lovitură liberă indirectă în favoarea echipei adverse (vezi Legea 13).

D. Anulează golul; reia jocul cu o minge de arbitru (vezi Legea 8).

 

3. Portarul are mingea în mâinile sale. În momentul în care dă drumul mingii pentru a o lovi cu piciorul, un adversar o interceptează şi înscrie gol. Ce decizie ar trebui să ia arbitrul?

A. Acordă o lovitură liberă indirectă împotriva echipei adverse şi avertizează jucătorul.

B. Acordă o lovitură liberă directă echipei adverse pentru greşeală.

C. Acordă gol, deoarece adversarul a luat corect mingea de la portar.

D. Acordă o lovitură liberă indirectă împotriva echipei adverse.

 

4. În timpul pauzei dintre reprize un jucător face schimb de echipament cu portarul, fără să informeze arbitrul. În minutul 46, noul portar prinde mingea în braţe, în propria suprafaţă de pedeapsă, moment în care arbitrul îşi dă seama de schimbare. Cum trebuie să procedeze în această situaţie?

A. Opreşte jocul, avertizează pe cei doi jucători vinovaţi, pentru comportare nesportivă; reia jocul cu o lovitură liberă indirectă;

B. Lasă jocul să continue; avertişeaşă pe cei doi jucători vinovaţi, pentru comportare nesportivă; la prima întrerupere a jocului;

C. Opreşte jocul, avertizează pe cei doi jucători vinovaţi, pentru comportare nesportivă; reia jocul cu o lovitură de pedeapsă;

D. Opreşte jocul, avertizează pe cei doi jucători vinovaţi, pentru comportare nesportivă; reia jocul cu o minge de arbitru.

5. Cu cîteva secunde înainte de sfârşitul celei de a doua reprize de prelungiri, un jucător este trimis în afara terenului de joc pentru a primi îngrijiri medicale. Îi este permis să ia parte la loviturile din punctul de pedeapsă, Având în vedere faptul că el nu a fost pe teren la sfârşitul timpului suplimentar?

A. Nu, doar jucătorii care au fost pe terenul de joc, la sfârşitul timpului suplimentar sunt eligibili pentru a lua parte. Jucătorul poate fi înlocuit, cu condiţia să nu se fi efectuat toate înlocuirile.

B. Nu, doar jucătorii care au fost pe terenul de joc, la sfârşitul timpului suplimentar pot lua parte. Cealaltă ecchipă reduce numărul de jucători pentru a-l echivala cu cel al adversarilor.

C. Da. Deşi a şeşit temporar de pe terenul de joc pentru tratament, el este considerat a fi în jocşi eligibil pentru a lua parte.

D. Niciunul dintre celelalte răspunsuri nu este corect.

 

6. În timp ce jocul este oprit, un jucător accidentat îi face semn arbitrului că doreşte să revină pe terenul de joc. Pe unde poate reintra?

A. Pe la oricare dintre liniile care delimitează terenul de joc;

B. Pe la linia de margine;

C. Numai prin locul prin care a părăsit terenul de joc;

D. Pe la linia mediană.

 

7. Se execută o lovitură de pedeapsă. După ce arbitrul a dat semnalul necesar, un coechipier al executantuluiintră în suprafaţa de pedeapsă, execută lovitura şi marchează. Decizia arbitrului?

A. Golul este valabil.

B. Lovitura de pedeapsă se repetă.

C. Lovitura de pedeapsă se repetă, iar coechipierul este avertizat pentru comportare nesportivă.

D. Meciul se reia cu o lovitură liberă indirectă împotriva echipei executante şi coechipierul este avertizat pentru comportament nesportiv.

 

8. Unde trebuie să se plaseze arbitrul asistent la executarea unei lovituri de pedeapsă?

A. La intersecţia liniei de poartă cu linia suprafeţei de poartă;

B. La intersecţia liniei de poartă cu linia suprafeţei de pedeapsă;

C. Pe linia de poartă;

D. Pe linia ofsaidului.

 

9. Un jucător aflat într-o poziţie de ofsaid părăseşte terenul de joc pentru a evita să fie penalizat pentru ofsaid. Când mingea se apropie de el, acesta reintră pe terenul de joc şi o joacă. Decizia arbitrului?

A. Permite continuarea jocului.

B. Opreşte jocul. Jocul va fi reluat cu o minge de arbitru.

C. Opreşte jocul şi acordă lovitură liberă indirectă echipei în apărare. Atacantul este avertizat.

D. Opreşte jocul şi acordă lovitură liberă indirectă pentru ofsaid.

 

10. Ce prevăd Legile Jocului în cazul în care arbitrul asistent semnalizează o comportare violentă, dar semnalizarea nu este văzută imediat?

A. Chiar dacă jocul a fost reluat, arbitrul trebuie să ia decizia disciplinară şi să acorde o lovitură liberă sau lovitură de pedeapsă;

B. Dacă jocul a fost reluat deja, arbitrul ar trebui să ia decizia disciplinară, dar nu mai poate acorda o lovitură liberă sau lovitură de pedeapsă;

C. Dacă jocul a fost reluat deja, arbitrul nu mai poate să ia decizia disciplinară dar nici să acorde o lovitură liberă sau o lovitură de pedeapsă;

D. ...

 


La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.