Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Retestare teoretică Observatori de arbitri Liga 2, 3 - Bucureşti, 25.03.2014


1. Ce trebuie sa faca arbitrul daca observa ca un jucător traseaza pe terenul de joc, cu piciorul, marcaje neautorizate, in timp ce mingea e in joc?

2. Ce prevăd Legile Jocului cu privire la culoarea stâlpilor porţilor si a barei transversale?

3. După marcarea unui gol, arbitrul isi da seama, inainte de reluarea jocului, ca o persoana in plus se afla pe terenul de joc in momentul înscrierii golului. In ce condiţii arbitrul trebuie sa valideze golul?

4. Ce decizie trebuie sa ia arbitrul, daca mingea se sparge sau se deteriorează in timpul executării unei lovituri de pedeapsa imediat ce se mişca spre inainte si inainte ca aceasta sa fie atinsa de un alt jucător sau sa atinga bara transversala sau stâlpii porţii?

5. In ce condiţii un jucător poate inlocui portarul?

6. Cum se va relua jocul, dupa ce a fost oprit de arbitru pentru a acorda un avertisment unui jucător care a incalcat Legea 4?

7. ln ce condiţii un jucător trimis de către arbitru sa-si puna in ordine echipamentul poate reveni pe terenul de joc?

8. Mingea paraseste terenul de joc departe de arbitrul asistent, iar acesta nu stie cărei echipe ii revine aruncarea de la margine. Cum trebuie sa procedeze?

9. Ce inseamna, in contextul Legii 11, ca un jucător este "mai aproape de linia de poarta adversa"?

10. Care sunt cele 3 greşeli mentionate in Legea 12 pentru care un jucător inlocuitor sau un jucător înlocuit este sanctionat cu avertisment?


La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.