Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Legile jocului

Legea 10 - ÎNSCRIEREA UNUI GOL


Înscrierea unui gol

Un gol se consideră înscris regulamentar atunci când mingea a depăşit în întregime linia de poartă între stâlpii porţii şi pe sub bara transversală, cu condiţia ca, în prealabil, echipa care a înscris să nu fi comis nicio abatere de la Legile Jocului.

Echipa învingătoare

Echipa care a înscris cele mai multe goluri în timpul jocului obţine victoria. Atunci când cele două echipe înscriu acelaşi număr de goluri sau nu înscriu niciun gol, jocul va fi declarat egal.

Regulamentele competiţiilor

Atunci când regulamentul unei competiţii prevede ca o echipă să fie declarată învingătoare după un joc terminat la egalitate sau după un joc tur-retur, numai procedurile următoare, aprobate de International F.A.Board, sunt permise:

  • regula golurilor înscrise în deplasare;
  • prelungiri;
  • executarea de lovituri din punctul de pedeapsă.

 


Interpretarea Legilor jocului şi instrucţiuni pentru arbitri

Gol anulat

Dacă arbitrul acordă un gol înainte ca mingea să fi depăşit în întregime linia de poartă şi realizează imediat eroarea sa, jocul se va relua printr-o minge de arbitru de pe locul unde se afla mingea în momentul întreruperii jocului, cu excepţia cazului în care mingea se afla în suprafaţa de poartă, situaţie în care mingea de arbitru se va efectua de pe linia suprafeţei de poartă paralelă cu linia porţii, din punctul cel mai apropiat de locul unde se afla mingea în momentul opririi jocului.