Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Întrebarea săptămânii

Întrebarea nr. 33 (Legea 12)


La o minge de arbitru, după ce mingea a atins pământul dar înainte să fie atinsă de vreun jucător, un apărător în propria suprafaţă de pedeapsă scuipă spre un adversar în arcul de pedeapsă. Ce decizie ar trebui să ia arbitrul?

a)Arbitrul elimină apărătorul şi repetă mingea de arbitru.

b) Arbitrul elimină apărătorul şi acordă echipei adverse o lovitură de pedeapsă.

c) Arbitrul elimină apărătorul şi acordă echipei adverse o lovitură liberă directă de unde era adversarul.

d) Arbitrul elimină apărătorul şi acordă echipei adverse o lovitură libetă indirectă de unde era jucătorul în interiorul arcului de pedeapsă.

Sursa: F.I.F.A.