Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Examen pentru categoria I - 12.03.2006


1: Conform R.O.A.F, pe baza caror documente se poate face identificarea jucatorilor trecuti in raportul de arbitraj?

2: Inaintea inceperii unui joc, arbitrul constata absenta medicului sau asistentului medical delegat pentru asigurarea asistentei medicale. Ce va decide, respectand prevederile R.O.A.F?

3: Care sunt persoanele care au acces la vestiarul arbitrilor inainte, in timpul pauzei sau dupa joc?

4: Ce obligatie are arbitrul daca delegatul sau capitanul unei echipe doreste sa formuleze o contestatie?

5: Un aparator opreste mingea in propria suprafata de pedeapsa, fara sa fie atacat de vreun adversar. O conduce spre marginea suprafetei de pedeapsa, dupa care lasa mingea portarului. Acesta o conduce cativa pasi cu piciorul in interiorul suprafetei de pedeapsa dupa care o ia in maini si se pregateste sa o repuna in joc. Arbitrul care alearga spre centrul terenului cu spatele la poarta, nu are control asupra fazei.
a) S-a comis o greseala?
b) In caz afirmativ, cum poate fi luata decizia corecta?

6: In minutul 1 al jocului, un jucator al echipei gazda, desi avea putine sanse sa joace mingea, ataca din lateral, cu o forta excesiva, un adversar aflat in posesia mingii, riscand sa-l accidenteze. Ce masuri disciplinare se impun a fi luate de catre arbitru, conform Legii 12?

7: In timpul executarii unei lovituri de pedeapsa, mingea loveste un stalp al portii sau bara transversala si se sparge. Care trebiue sa fie reactia arbitrului daca:
a) Mingea intra direct in poarta?
b) Mingea cade in terenul de joc?
c) Situatia de la punctual b) apare in timpul prelungirilor acordate de arbitru pentru a permite executarea loviturii de pedeapsa?

8: Arbitul a dat semnalul de executare a unei lovituri de pedeapsa. Inainte ca mingea sa fie in joc, un coechipier al executantului intra in suprafata de pedeapsa. Se executa lovitura si mingea este respinsa de portar peste bara transversala.Ce decizie va lua arbitrul?

9: La sfarsitul finalei cupei Romaniei, faza judeteana, rezultatul este egal. Un jucator al echipei"A" paraseste terenul de joc si nu revine pentru executarea loviturilor din punctul de pedeapsa, pentru departajare. Cum va proceda arbitrul? Motivati decizia!

10: Dati 2 exemple de greseli sanctionabile cu avertisment care se incadreaza la punctul 1 ( comportare nesportiva) din cele 7 prevazute de Legea 12.

La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.