Invatati Legile jocului de fotbal cu Daniel Munteanu

Intrebări

Concurs div. C - arbitri asistenti - Medias, 09.06.2007


1. Un jucator de rezerva, care nu participa la joc, intra pe terenul de joc si loveste un adversar, mingea fiind in joc. Care este decizia arbitrului?

2. Un jucator de camp face schimb cu portarul in timpul pauzei dintre reprize, fara sa informeze in prealabil arbitrul, insa schimband intre ei echipamentul .Fostul portar, acum jucator de camp, prinde mingea in maini in propria suprafata de pedeapsa. Care este decizia arbitrului?

3. Daca, urmare a unei ciocniri cu un adversar, un jucator isi pierde gheata si imediat dupa aceea inscrie un gol, acesta este valabil?

4. In min 90 al unui joc, un jucator al echipei in atac opreste in mod intentionat mingea cu mana, dupa care imediat suteaza la poarta si inscrie gol. Cum va proceda arbitrul asistent pentru a-i da de inteles arbitrului ca golul a fost inscris in conditii neregulamentare?

5. Cum trebuie sa se plaseze si la ce trebuie sa fie atent un arbitru asistent in cazul loviturii libere care se executa din apropierea suprafetei de pedeapsa?

6. Un aparator se plaseaza in spatele liniei sale de poarta ca sa puna un atacant in pozitie de ofsaid. Care este decizia arbitrului?

7. La un atac al echipei oaspete respins de apararea echipei gazda, un jucator al primei echipe ramane in spatele apararii lateral dreapta la cca 18 m. Echipa oaspete reia atacul si datorita unei combinatii intre doi atacanti , ultimul primeste mingea in apropierea jucatorului aflat in pozitie de ofsaid, el continuandu-si actiunea si scapand doar cu portarul in fata, va marca . Cum va proceda arbitrul asistent?

8. In min 90+3 , in timp ce echipa A era in atac , arbitrul asistent implicat semnalizeaza ofsaid, dar nu este vazut imediat de arbitru. Cat timp trebuie sa ramana asistentul cu steagul ridicat?

9. Doi adversari isi disputa mingea in apropierea liniei de poarta, cazand in afara terenului de joc . Mingea ramasa in teren este degajata gresit de portar pana la un atacant care suteaza spre poarta. Jucatorul coechipier cu atacantul, cazut in afara terenului intra pe teren, preia mingea si inscrie.Care este decizia arbitrului? Motivati raspunsul.

10. Pozitia de ofsaid a unui jucator nu trebuie sanctionata decat daca ....... . Cum se interpreteaza , conform Circularei F.I.F.A. nr 874/2003 :

- intervenind in joc?

- influientand un adversar?

- obtinand un avantaj din aceasta pozitie?

11. Un jucator nemultumit de o decizie a arbitrului isi manifesta dezaprobarea prin gesturi sau vorbe. Care este decizia arbitrului?

12. Un aparator, aflat cu ambele picioare in propria suprafata de pedeapsa, joaca intentionat mingea cu mana in afara suprafetei de pedeapsa. Care este decizia arbitrului?

13. Doi adversari se iau la bataie in suprafata de pedeapsa, in timp ce mingea este in joc, la centrul terenului. Nici arbitrul si nici asistentii nu au vazut cine a lovit primul. Care este decizia arbitrului ?

14. Lovitura libera directa la 25 m de poarta adversa. Arbitrul da semnalul de reluare a jocului dupa care un aparator se apropie la mai putin de 9,15 m de minge. Care este decizia arbitrului daca mingea este deviata peste linia portii de portar sau este prinsa de acesta?

15. La executarea unei lovituri libere un jucator trebuie sa primeasca un avertisment din partea arbitrului daca : ....................

16. Se executa o lovitura libera din suprafata de pedeapsa. Executantul se grabeste sa trimita mingea catre un coechipier aflat la 25 m de poarta in timp ce doi jucatori adversi se aflau inca in suprafata de pedeapsa. Un jucator atacant aflat in pozitie regulamentara intercepteaza mingea. Care este decizia arbitrului ?
17. Arbitrul da semnalul executarii unei lovituri de pedeapsa. Inainte ca mingea sa fie in joc, un coechipier al executantului intra in suprafata de pedeapsa sau se apropie la mai putin de 9,15 m de punctul de pedeapsa. Care este decizia arbitrului daca se marcheaza gol?
18. In timpul executarii loviturilor din punctul de pedeapsa pentru departajare, un jucator este eliminat din cercul de la centrul terenului pentru comportare violenta fata de un adversar. Va reduce arbitrul numarul jucatorilor? Motivati decizia.

19. Se executa o aruncare de la margine de catre un aparator. Mingea este trimisa in suprafata de poarta proprie unde se afla un coechipier. Acesta vrea sa o preia dar mingea deviaza dintr-un smoc de iarba spre poarta. Ca sa evite intrarea mingii in poarta, portarul reuseste cu mainile sa o respinga dincolo de linia de poarta. Care este decizia arbitrului?

20. Un jucator atacant trage la poarta. Mingea este aproape de a intra in poarta cand portarul aflat in propria suprafata de poarta, cu ajutorul unei aparatori pe care o tine in mana, reuseste sa o respinga in afara terenului de joc. Care este decizia arbitrului?

La aceste întrebări nu există răspunsuri în baza de date.